Posted by Liana Manjaku on 7:00 AM

Rawatan Mengelakkan Sakit Gout Berulang Kembali


Bagi saya gout merupakan salah satu penyakit yang menakutkan! Ini kerana bagi mereka yang DAH ada gout mengatakan ia sangat SAKIT dan tak dapat dibayangkan kesakitan itu! Gout merupakan satu penyakit popular dikalangan yang dah berusia tetapi TIDAK dinafikan ada juga yang belum berumur pun dah mendapat penyakit ni. 


Berlakunya peningkatan tahap asid urik dalam darah boleh menyebabkan kristal tajam seperti jarum muncul di sekitar sendi  (monosodium urate). Asid urik juga boleh berkumpul di bawah kulit sebagai tophi (ketulan yang kelihatan pada sendi), atau dalam saluran kencing dan buah pinggang seperti batu karang. Tubuh badan menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik akibat terlalu bergantung kepada ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’. Selalu stres dengan hidup.Pengambilan protein yang berlebihan dan kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan.

Oleh itu, di samping mendapatkan rawatan dengan berjumpa doktor, rawat secara semulajadi dengan memakan:


OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi.

ALFALFA - detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.

PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detox di atas.


Dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai set Gout Shaklee eksklusif hanya untuk pelanggan Manjakusayang Shop. 

* Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

*****************************************************************
♥ FB Personal: Liana
♥ Website: manjakusayang
♥ FB Page: Manjakusayang
♥ Email : manjakusayang@ymail.com
♥ Call/SMS/WhatsApp : 013-2092001

♥ COD Area: Petaling Jaya, Taman Tun Dr Ismail (KL), PKNS dan MBPJ, KLCC, Jalan TAR, Jalan Raja Chulan, Menara AIA

*****************************************************************