Posted by Liana Manjaku on 11:30 PM
Tahukah anda Alfalfa bukan untuk Ibu menyusu sahaja?

Walaupun tiada kajian terperinci dan jurnal perubatan tentang Alfalfa membanyakkan susu ibu, namun ia telah digunakan sejak berzaman di benua Ameria dan Eropah sebagai galactogogue dan juga sebagai herba yang sangat berguna dalam perubatan tradisi.


Alfalfa Complex Shaklee diperbuat dari daun Alfalfa yang ditanam secara organik.Antara lain, faedah dan kebaikan Alfalfa Complex Shaklee:-

(+) Menyeimbangkan Hormon - Alfalfa mengandungi bahan-bahan seperti isoflavon dan coumestans, yang mengikat reseptor estrogen dalam badan. Bila tahap estrogen rendah, alfalfa yang menyerupai estrogen ‘menyamar’ sebagai estrogen dan meningkatkan aktiviti estrogenik. Bila tahap estrogen dalam badan terlalu tinggi, estrogen dalam alfalfa bergabung dengan reseptor tadi, menafikan ruang untuk estrogen asal, sekali gus mengurangkan aktiviti estrogenik.

(+) Merendahkan kolesterol – Alfalfa mengandungi saponin yang menyerap kolesterol dan mengelakkan ia daripada diserap oleh tubuh.

(+) Masalah penghadaman – Alfalfa telah digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk mengatasi masalah penghadaman
Banyak lagi kebaikan Alfalfa, maklumlah ia dikenali sebagai ‘raja segala tumbuhan’ pasti mantap kebaikannya untuk manusia sejagat.
Dapatkan Alfalfa Complex hari ini, dengan offer2 menarik dari kami.

Berminat? Sila hubungi saya dengan segera.


Nama : Norliana Mohd Diah
Email : manjakusayang@ymail.com
SMS @ Whatsapp @ WeChat ; 013-2092001
Salam Sayang Daripada Ummi Husna & Khalis


creadit to : http://vitaminsemulajadi.com
Categories: