Posted by Liana Manjaku on 12:19 AM
Saya memang penggemar teh .... Terutama Teh Tarik! Wau! Memang Nyummy... ada dalam news paper kata teh yg dijual di kedai2 (teh timbang)..boleh sebabkan cancer.. oppsss.. cancer???... Saya jadi cam takut! sedangkan hakikatnya teh sebenarnya banyak khasiat.. especially teh merah..teh putih..teh hijau...

Tetapi sejak saya tahu salah satu produk energy booster Shaklee adalah Cinch Tea Mix (rendah kalori jugak so sesuai utk mereka yang nak mengawal berat bdn ).... saya pun beli untuk mencuba... especially bila dah start kerja....petang-petang kalau ngantuk...saya akan bancuh..so segar sikit kepala...mata dan badan ni.....hmm 

Anda penggemar teh?..tak minum teh sehari tak sah?... Apa lagi cubalah Cinch Tea Mix ini!





Shaklee Cinch energy tea mix adalah campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih. Bahan-bahannya secara details:
  •  Taurina
  •  Maltodextrin – bahan daripada jagung
  •  Rooibos Red Tea Extract–tumbuhan herba dari Afrika~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
  •  Green Tea Extract
  •  White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
  •  Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dari Jepun

Teh-teh merah, hijau dan putih ni digunakan sejak zaman berzaman dalam perubatan Cina. Antara kegunaanya:

§ Anti-mikrob
§ Imunostimulan
§ Anticarcinogenic
§ anti-inflammatory
§ perlindungan terhadap penyakit jantung
§ Anti oksidan – perlindungan dari kanser
§ Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
§ Mengawal kerosakan DNA
§ Menurunkan paras kalori dan kolesterol
§ Detoxifiers
§ Stimulator tenaga & kehilangan lemak


     Jadi siapa2 yang berminat dengan Cinch Energy Tea mix ni (gives you a quick energy boost anytime you need it and can help you feel more alert)..bolehlah cuba yer....Saya dah cuba...and memang menyegarkan...I love it





Sila hubungi saya jika berminat untuk mendapatkan Cinch Energy Tea mix ini.

Nama : Norliana Mohd Diah
Email : manjakusayang@ymail.com
SMS @ Whatsapp @ Wechat : 013-2092001








Salam Sayang Daripada Ummi Husna & Khalis



gambar kreadit : http://www.mamafaiz.com
Categories: